DSpace Repository

Kesan perlakuan 1-metilsiklopropena (1-MCP) dan haba terhadap perubahan berkait perlembutan buah betik sekaki semasa pemasakan dan penyimpanan suhu rendah

Show simple item record

dc.contributor.author Azhane Ahmad
dc.date.accessioned 2013-02-12T08:11:21Z
dc.date.available 2013-02-12T08:11:21Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.uri http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/2370
dc.description.abstract Buah betik (Carica papaya L. kv. Sekaki) merupakan buah jenis klimakterik yang mempunyai nilai ekonomi namun mempunyai hayat simpanan yang singkat disebabkan peningkatan penghasilan etilena yang tinggi seiring dengan peningkatan kadarperlembutan yang mendadak semasa pemasakan buah. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Bangi: Universiti Kebangsaan Malaysia en_US
dc.subject SB 357 .A9 2012 en_US
dc.subject Azhane Ahmad en_US
dc.subject Tesis Universiti Kebangsaan Malaysia 2012 en_US
dc.subject Fruit -- Ripening en_US
dc.title Kesan perlakuan 1-metilsiklopropena (1-MCP) dan haba terhadap perubahan berkait perlembutan buah betik sekaki semasa pemasakan dan penyimpanan suhu rendah en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account