dc.contributor.author | Mazlin Abd. Basha | |
dc.date.accessioned | 2018-01-02T03:45:33Z | |
dc.date.available | 2018-01-02T03:45:33Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7931 | |
dc.description.abstract | Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kesan penceluran dan pengeringan terhadap warna. kandungan lembapan, kandungan bahan fenolik, ciri-ciri berfungsi ubi seperti kadar keterlarutan, keupayaan pengembangan dan kadar penyerapan air bagi empat jenis ubi yang berlainan iaitu ubi kayu, ubi keledek, ubi keladi dan ubi badak. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia | en_US |
dc.subject | LP 18 FASM 3 2006 | en_US |
dc.subject | Mazlin Abd. Basha | en_US |
dc.title | Kesan penceluran dan pengeringan ke atas warna dan ciri-ciri berfungsi pelbagai jenis ubi tempatan | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |